Naptár

szeptember 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Idiotizmus

2011.09.15. 20:53

szerző: napi hülyeségek, napi viccek

Az idiotizmus a súlyos értelmi fogyatékosság: 20-34 IQ és a legsúlyosabb értelmi fogyatékosság: 19 IQ vagy még az alatt régi neve. Az érintettek gyakran sokszorosan fogyatékosok, mozgássérültek is, beszélni sem tanulnak meg. Önálló életre képtelenek; akik közülük taníthatók, azokat az intézetbeli életre készítik fel.

Az idióta lehet egy fogyatékosságot kifejező, vagy egy pejoratív jelző, amit nehéz felfogású, vagy ostobaságot művelő emberekre vagy egyéb lényekre (esetleg objektumokra) használnak. A köznyelvben gyakran pejoratív jelentéssel bír.

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Ez a történet elég friss, de szép lassan kezd viccessé is válni, úgyhogy ideje leírnom...

Történt a hét elején, egészen pontosan hétfőn, hogy szükségem lett volna egy közepesen nagy összegre (akkorára amekkorát bankkártyával már nem tudok felvenni) és emiatt bementem a számlavezető bankom (Raiffeisen) egyik fiókjába (XI. kerület Bocskai út). Kitöltöttem egy készpénzfelvételi papírt, megvártam míg sorrakerülök, majd beadtam az ablakon a megbízást és a személyi igazolványomat.

Legnagyobb meglepetésemre a pénztárosnő közölte velem, hogy nem tudja teljesíteni a megbízást, mert az aláírásom nem egyezik azzal, ami neki a képernyőn feljött, mint tárolt aláírásminta. Megkért, hogy írjak alá még egyet - ezt meg is tettem - de újra fejcsóválva közölte, hogy nem tudja kiadni a számlámról a pénzt. Szó szót követett - nem fogadta el sem az irataimat, sem a bankkártyámat, mint bizonyítékot arra, hogy én én vagyok és a számla az én tulajdonom, úgyhogy végülis kisebb hangerőemelkedés és kiabálás után pénz nélkül távoztam a bankfiókból (sajnos erősen ketyegett a parkolóóra a sarkon - ha gyalog vagyok, akkor biztosan a fiókvezetőnél próbálkozom tovább).

Az eset után felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol azt tanácsolták, hogy menjek be a számlavezető bankomba (Budapest másik felén természetsen) és adjak le egy új aláírásmintát a hasonló esetek elkerülése érdekében. Az első dolgom azonban nem ez volt, hanem írtam egy e-mailt a bank honlapján található e-mail címre, amit továbbítottak a panaszkezelő részlegnek, és másnap felhívott egy úriember, aki közölte, hogy sajnos bankbiztonsági okoból csak ezt tehette a kolléganője és menjek be adjak le új aláírásmintát, ha ennyit változott az évek során az aláírásom.

Szerda délután a Moszkva tér környékén volt egy megbeszélésem egy másik bankban, és utána volt még egy kis időm beugrani a Széna téri Raiffeisen fiókba (és a változatosság kedvéért sikerült a Bimbó utcán nem fizetős parkolóhelyet találni, úgyhogy volt időm ügyeket intézni). Az ügyintéző nagyon kedves volt és elszörnyedve hallgatta végig a fenti történetet, majd segített új kartont kitölteni és elém tette, hogy írjam alá a megfelelő helyen. Ez meg is történt, majd mivel az eset felkeltette a kiváncsiságát behívta a számítógépén a korábbi tárolt aláírásomat. Hogy is mondjam, nem kell grafológusnak lenni ahhoz, hogy az ember felismerje, hogy a kettő nagyon hasonló egymáshoz. Kértem, hogy mutassa meg mégegyszer. És akkor megértettem.

Történt néhány hónapja, hogy Ági megszüntette az egyetem alatt használt számláját egy másik banknál és úgy döntöttünk, hogy konszolidáljuk a pénzügyeinket egy közös bankszámlára. Ezt úgy oldottuk meg, hogy kapott az én számlámhoz egy társkártyát és teljes rendelkezői jogokat is. Ez utóbbihoz felvett a bank tőle is egy aláírásmintát.

Mit gondoltok, melyik aláírás jelent meg a számlához a képernyőn? Igen, Ágié. Az enyém csak egy Page Down gomb lenyomása után jött elő. Ági aláírása valóban nem hasonlít az enyémre (nemrég voltunk együtt grafológusnál, de ez egy másik történet).

Logikusan összerakosgatva a történet kockáit a következőre gyanakszom: a pénztáros előtt Ági aláírása jelent meg a képernyőn, nem az enyém. Vagy nem vette észre, hogy tartozik a számlához másik aláírásminta is (lehet, hogy ez nem túl gyakori a Raiffeisen-nél?), vagy rossz napja volt és nem akarta észrevenni, vagy a szoftver eleve nem is tud egynél többet megjeleníteni a pénztárosnak. Bármelyik eset is történt, egyértelmű, hogy ők hibáztak, méghozzá nagyot.

A fentieket le is írtam újra egy e-mailben, és újra fel is hívott a panaszkezelő úriember, de nem tudott semmi biztatót mondani a kölcsönös "kellemes ünnepeket" elbúcsúzáson túl. Gondoltam megér annyit nekik egy ügyfél megtartása, hogy egy egyszeri visszautasíhatatlan kamatú betétlekötési lehetőséget felajánljanak, vagy valami egyéb banki terméket kedvezményesen a figyelmembe ajánljanak, de úgy tűnik még nem tart itt a magyar bankszakma.

Mindenesetre remélem a történet segít másokon, ha hasonló helyzetbe kerülnének - mindig kérjék meg a pénztárost, hogy nézze meg van-e másik aláírásminta a számlához rögzíve és vesse össze azzal is. Megspórolhatnak maguknak egy nagyon kellemetlen helyzetet (nem tudom mit gondolhattak rólam a fiókban várakozó emberek amikor kissé magas hangon üvöltöztem a pénztárossal, de igazából egyre kevésbé érdekel:)

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Kissrácként bizonyára nem is álmodozott róla, hogy egyszer híres és sikeres ember lesz, mert szülők nélkül, állami gondozásban nőtt fel. Onnan kikerülve ráadásul a biztonsága is megszűnt, előfordult, hogy szó szerint éhezett, és a pályaudvaron, egy vonatban aludt. Annak köszönheti szerencséjét, hogy egy gimnáziumba járt Nacsa Olivérrel, vele ugyanis remekül kiegészítik egymást, s együttműködésüknek mindketten nagy hasznát látták.

Bagi Iván remek parodista, a humor terén próbáltak érvényesülni, s első rádiófelvételüket éppen másfél évtizede, 1996-ban rögzítették. Két évre rá megnyerték a Humorfesztivált, s azóta szinte folyamatosan jelen vannak a médiában. Szerepeltek a Friderikusz show-ban, a Fábry show-ban, s több saját műsort is csináltak - a Banánhéj különösen népszerű volt.

Újabban Bagi-Nacsa című műsorukkal szórakoztatják a közönséget, ami megint a paródiát helyezi előtérbe. Bagi Iván több hírességet figurázott ki bravúrosan, különösen emlékezetes, amikor Szíj Melindát és Havas Henriket parodizálta.

A képernyő vicces szereplője a magánéletben inkább kesernyés, s Nacsa Olivértől eltérően nem igazán társasági ember, szeret a világ zajától elvonulva csöndesen alkotni. Talán kevesen tudják, hogy jó tollú író, novellákat ír és verseket farag - már féltucatnyi könyve jelent meg.

Szólj hozzá!

Szólj hozzá!

Az orosz a magyar és a cigány feljutnak a mennyországba. Azt mondja nekik Szent Péter:
- Na fiaim, amennyit hazudtatok életetekben, annyi tűszúrást kaptok.
Bemegy az orosz, kap 5 tűszúrást. Kijön, bemegy a magyar, kap 50 tűszúrást. Jön ki röhögve, erre az orosz megkérdi:
- Neked 50 tűszúrás után van kedved röhögni?
Mire a magyar:
- Persze, mert a cigánynak már a varrógépet készítik.

Szólj hozzá!

Hofi vicc

2011.09.15. 01:01

szerző: napi hülyeségek, napi viccek

Szólj hozzá!

A cigány elmegy az orvoshoz és panaszkodik, hogy az asszony nem akarja bekapni a farkát. Az orvos azt tanácsolja neki, hogy kenje be csokoládéval.
Két hét múlva visszamegy a cigány az orvoshoz, aki megkérdezi, hogy változott-e a helyzet.
A cigány: Doktor úr, a feleségem bekapná, de nem fér oda a gyerekektől!

Szólj hozzá!

Megy a kamionsofőr az úton. Beér egy faluba, meglát az út szélén egy cigányt. Gyorsan jobbra rántja a kormányt, elüti, majd megy tovább repeszt. Egyszer csak lát az úton egy papot stoppolni. Megáll, felveszi. A szomszéd faluban ismét észrevesz egy cigányt, jobbra rántja a kormányt, de még idejében eszébe jut, hogy ott a pap a másik ülésen, ezért korrigál, visszarántja a kormányt, majd szégyenkezve mondja:
- Atyám, majdnem elütöttem azt a cigányt az út szélén.
Erre a pap:
- Semmi baj fiam, kinyitottam az ajtót, azzal sikerült eltalálni.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása